Ny Havne- og farvannslov sendt på høring

To dager før jul kom altså overraskelsen! Loven som kan endre hverdagen for havnene går litt på organisering og litt hvordan havnene skal ha sin økonomiske styring.

Ja til Grieg

Håkon Volden tør ikke slippe jubelen løs selv om det er gitt klarsignal for å etablere nytt lakseslakteri i Kåfjord. [foto: Rune Østlyngen]
Store Bekkarfjord i Seiland Nasjonalpark

Seiland nasjonalpark

8. desember ble nasjonalparken opprettet, og Fylkesmannen i Finnmark har lagt ut flotte bilder fra området. Nasjonalparken har et areal på 316 kvadratkilometer, og 10 kvadratkilometer av dette er sjøområder.
[foto: Johannes Abildsnes, FM]

NORDOMRÅDEMELDINGEN

Her er planen til Jens

Regjeringa satser bredt i nord. Det er få konkrete tiltak, men mye styrking av eksisterende prosjekter i regjeringas nordområdemelding som statsminister Jens Stoltenberg presenterte i Tromsø fredag.

Klargjør for helikopterbase

Alta tapte kampen om helikopterbasen på 80-tallet. Nå legger Avinor og Alta kommune basen inn i planene for utvidelse av Alta lufthavn.

Lederskifte i Cruise Norway

Wenche Nygård Eeg (46) er ansatt som direktør for Cruise Norway AS.

Skylte bort massene under Øksfjordkaia

Da hurtigrutekaia i Øksfjord ble bygd, tenkte ingen på kraftige sidepropeller. Det straffet seg. Nå må det investeres minst en million for å sikre grunnen innafor kaia.

Uttalelse vedr. NOx avgift på Nordlandsbanen

Havnesjefene i viktige havner i nord har sett en viktig negativ effekt av regjeringens forslag.

Altapostens nyheter på altahavn.no!

Vi har lagt til alltid oppdaterte nyheter fra Altaposten på vår hjemmeside. Du ser de 5 sist publiserte nyhetene i boksen på høyre side, og kan ved et klikk lese de på www.altaposten.no!

Bru over Kåfjord kan bli landemerke

E6 mellom Talvik og Alta blir flere kilometer kortere når ny bru ved Strømsnes og tunnel gjennom Sahkkobatni står ferdig. Brua kan også bli et nytt landemerke.
Språk Norsk - Norwegian